Nyomógomb, mikrokapcsoló autókulcs, bicskakulcs elektronikákhoz

Minden nyomógombos autókulcs elektronikáján találhat egy néhány milliméteres kis mechanikus kapcsolót, egy úgynevezett mikrokapcsolót. A nyomógombok lenyomásával aktiválja az autókulcs elektronikáját és végzi el a kért műveletet – nyitja, csukja az ajtót, csomagtartót, vezérli a riasztót stb. Ezek a kis mini kapcsolók mechanikus elemeket tartalmaznak ezért idővel elkopnak, széthullanak. A nyomógombok működési élettartama gyárilag meghatározott, minőségtől függően általában néhány tízezertől – milliós lenyomásig terjed. (Ez laboratóriumi körülmények között igaz, de a valóságban sok minden befolyásolja pl. páratartalom, hőmérséklet, igénybevétel gyakorisága stb.)
A jó hír viszont, hogy ez egy forrasztással cserélhető alkatrész, és párszáz forintos költséggel lecserélheti autókulcs elektronikáján.
Bontsa szét autókulcsát, bicskakulcsát, távirányítóját. Hasonlítsa össze nyomógombját a képek között láthatókkal. A főbb paraméterek melyeket figyelnie kell: a nyomógomb alakja, méretei (mm-ben a termékleírásokban megtalálható), és lábak száma.

Nyomógombok

Nyomógomb (MK-01)

670 Ft

Nyomógombok

Nyomógomb (MK-02)

790 Ft

Nyomógombok

Nyomógomb (MK-07)

670 Ft

Alfa Romeo

Nyomógomb (MK-17)

1.390 Ft