Peugeot kulcs javítása

Peugeot kulcs javítása

Ebben a cikkben egy Peugeot kulcs javítását olvashatja. Megtudhatja, hogy hogyan cserélje le a két gombos Peugeot kulcsház burkolatát pillanatok alatt.

Számos egyéb Peugeot modell és más gyártmányok típusainak gyakran ez a kulcsa. A teljesség igénye nélkül ezt a kulcsot használja: Peugeot 206, 306, 207, 307, 308, Partner, Citroen C3, C4, Picasso, Xsara és még a Toyota Aygo is.

A kulcs gombjai úgy vannak kialakítva a kulcsházon, hogy a gomboknál a ház anyaga el van vékonyítva, így a gombok rugalmasabbak és benyomhatóak lesznek. Sajnos idővel a kigyengített műanyag megrepedezik, kitörik és két lyuk – egy kerek, és egy trapéz alakú – tátong a kulcs burkolatán.

Az így kialakult helyzetet a lehető leghamarabb orvosolnia kell, mert a lyukakon bejutó por, piszok, nedvesség hamar kikezdi a kulcs érzékeny elektronikáját és egyenes az út afelé, hogy egy több tízezer forintos szervizszámla boldog tulajdonosa lehessen.

Van viszont egy jó hírem! A képen is látható Peugeot kulcs javítása az egyik legegyszerűbb az autókulcsok közül. Egy egyszerű kulcsház cserével újjá varázsolhatja Peugeot kulcsházát.

Szóval, szüksége lesz egy új kulcsházra, egy megfelelő csavarhúzóra és egy vékonyabb, keskenyebb szerszámra például egy csipeszre. A kulcsház választásánál figyelje meg a kulcs tollát. Olyan kulcsházat rendeljen melynek tolla ugyanolyan mint most a saját kulcsában van. Ez azért fontos mert ugyan a kulcsház egyforma, de a kulcstoll csatlakozása más – más kivitelű, ha rosszat választ, előfordulhat, hogy nem tudja régi tollát az új kulcsházba betenni.

A Peugeot 206, 307 kulcsház csere lépései

A kulcsot hátul egy darab csavar fogja melynek eltávolításához egy megfelelő méretű csillag- vagy úgynevezett torx csavarhúzóra lesz szüksége. A csavar eltávolítása után pattintsa ketté a kulcsházat a kulcs végében található résbe helyezett csavarhúzófej segítségével.

A kulcsházban két egységet fog találni: az elektronikát és az immobiliser chipet. (A lenti képen láthatja.)

Az elektronikát csak egy mozdulattal ki kell emelnie, az immobiliser chipet pedig egy csipeszel vagy csavarhúzóval ki lehet pattintani a helyéről.

Peugeot kulcsház

Peugeot 206, 307 kulcs elektronikával

Láthatja a kulcs elektronikáját és az immobiliser chipet a kulcsházban.

Mindössze annyi a dolga, hogy ezt a két egységet átteszi az új kulcsházba és a régi kulcstollát is beilleszti a helyére, így kulcsmásolás nem szükséges. A kulcs tolla egyszerűen kihúzható a házból és át tudja tenni a másikba.
(Természetesen, ha a kulcsot másoltatni szeretné azt is megteheti. Keressen megbízható, autókulcsok másolásában is jártas kulcsmásoló vállalkozást.)

A chipről ne feledkezzen meg! Ha nem teszi át az új házba, akkor nem fog indulni az autója.
Végül pattintsa össze a kulcsházat és csavarja be a mellékelt csavart a helyére. A kulcs azonnal használható, programozni, újra tanítani stb. nem kell.

Eddig 2 hozzászólás a(z) Peugeot kulcs javítása cikkhez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük