Ford kulcs programozás

Ford kulcs programozás

Ford Fiesta, Focus, Mondeo 3 gombos kulcs programozása

Ebben a bejegyzésben megtudhatja, hogy mit kell tennie Ford 3 gombos kulcsával ha a gombok nem működnek. Ha elemet cserélt és nem működik, vagy egyszerűen csak így vette használtan, kövesse ezeket a lépéseket és kulcsa újra működni fog.

A képen is látható 3 gombos Ford kulcs leggyakrabban a Fiesta, Focus, Mondeo modelleknél található. A jó hír az az, hogy igen könnyű újraprogramozni, de kezdjük az elején.

Kezébe veszi a kulcsot, nyomkodja a gombokat és nem történik semmi…

A legvalószínűbb eset az elem lemerülése, szóval először cseréljen benne gombelemet (CR2032-es kell hozzá, termékeink között is megtalálja).
Ha szerencséje volt, akkor ezután működni fog a kulcs.

Ha mégsem, folytassuk a következő lépéssel:
Hallgassa a gomb lenyomásának hangját. Kis kattanásokat kell hallania ha lenyomja a gombot. Ezt a hangot a kulcs elektronikájára szerelt mikrokapcsolók adják. Ha nem hall a kulcsból határozott kattanást, előfordulhat, hogy a mikrokapcsoló meghibásodott, vagy akár szét is hullott. Ez szinte az egyetlen alkatrész, ami cserélhető egy kulcs elektronikáján. (A termékek között is megtalálja a megfelelőt.)
Ha minden rendben a mikrokapcsolókkal, próbálja ki a gombokat újra.

Ha nem oldódott meg a probléma, akkor jöhet a kulcs programozása.

 1. Üljön be az autóba és csukjon be minden ajtót.
 2. A kulccsal adja rá a gyújtást és vegye le. Ezt ismételje meg négyszer. (Típustól függően lehet, hogy többször is kell.)
  A negyedik után egy sípoló hangot hall.
 3. Nyomjon meg egy gombot a kulcson. Ha ennek hatására újra sípoló hangot hall, az azt jelenti, hogy a programozás megtörtént. Ha esetleg egy másik kulcsot is tanítana, akkor azon szintén nyomjon meg egy gombot.
 4. Adja rá a gyújtást egyszer és vegye le. Ezzel lezárul a programozás. Vegye ki a kulcsot és próbálja ki a gombokat.

Ha a kulcs programozása nem sikerült, forduljon szakszervizhez. Ha rossz az elektronika, az általában nem javítható. Új mikrokapcsolót lehet rá forrasztani, de ha más hibája van, akkor új kulcsot kell vennie.

Az itt leírt módszer csak a távirányító részt programozza. Az immobilizer chipet nem! Szóval, ha használt kulcsot vásárol vagy új programozatlant (nem szakszervizből) akkor az immobilizer chipet is programozni szükséges. Ezt komolyabb kulcsmásoló vállalkozások, szakszervizek chip másoló berendezéssel végzik.

Kapcsolódó termékek:

Bejegyzés kategorizálva a(z) Ford oldalon.

Eddig 10 hozzászólás a(z) Ford kulcs programozás cikkhez

 1. István írta:

  Van nekem ehy Ford Focus MK1 autom ehez keresnék komplett kulcsot de nem tudom hogy milyen chippel van felszerelve az enyém mivel úgy tudom hogy ezeket két féle chippel szerelték!

  • Értékesítés írta:

   Keressen fel egy szakszervizt vagy egy autókulcsok másolásával is foglalkozó helyi vállalkozást, nekik van speciális berendezésük a kulcs adatainak kiolvasásához.

 2. Csonka Tibor írta:

  Üdvözlöm!
  Nekem van egy mk1 focus.
  Szeretném ezt,Ford 3 gombos távirányító ház (csomagtartó nyitó gombbal)!
  Ebben van elektronika is ?
  Mivel távirányító nélkül vettem az autót,
  De a régi gazda azt mondta hogy volt hozza csak elveszett!
  Kérdésem az is hogy ez működni fog?

 3. Rigó Zoltàn írta:

  Üdv!
  Olyan kérdésem lenne, hogy az lehetséges e hogy azért nem működik egyàltalàn a tàvirànyító mert egy gomb elengedett.?? A 3 gomb közül csak az egyiknek a forrasztàsa engedett el, de egyik sem működik. Vagy valami màs lehet a gond? (elemet cseréltem) köszönöm előre is

  • Ujkulcs szerviz írta:

   Üdv!
   Ha egy gomb forrasztása elengedett, akkor csak annak nem kéne működni. A letört mikrokapcsolótól függetlenül a többi gomb lenyomására reagálni kellene.

 4. Horváth József írta:

  Üdvözlöm!
  Nekem egy 2008 as Ford focus om van.
  Sajnos csak egy kulcsot kaptam hozzá.
  Az lenne a kérdésem ha veszek egy bicskakulcsot ami 433mhz es, azt lehet hogy rátudom hangolni a fent írt módszerrel? 4 szer gyújtás stb…
  Vagy ez nem megoldható.
  Köszönöm a választ!

  • admin írta:

   A kapott kulcs hagyományos vagy bicska? A bicskakulcsok programozása a fenti módszertől eltérhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük